Symposium 06 november 2018

Uitnodiging

 

 

Schakel-Kracht nodigt u, professionals uit West-Brabant en Zeeland, uit om deel te nemen aan het mini Symposium

 

        “Scheiden en het (her)vinden van kracht, Schakel-Kracht”

                                     06 november van 14:30 uur tot 18:00 uur.

 

Na het succes van het symposium in 2017 heeft Schakel-Kracht besloten ook dit najaar weer een symposium te organiseren. Hier wil jij toch ook bij zijn! Reserveer dinsdagmiddag 6 november in je agenda en schrijf je direct in!

Dit jaar zal het symposium in het teken staan van het (her)vinden van kracht. Hoe kun je mensen tijdens en na een scheidingssituatie hierbij ondersteunen? Wij hebben een aantal sprankelende gastsprekers gevonden die hier, op een interactieve wijze, hun kennis willen delen. Ook dit jaar biedt Schakel-Kracht dit symposium aan voor een zeer betaalbaar bedrag.

Aanmelden kan via de link onder aan deze pagina of stuur een email naar info@schakel-kracht.nl. Er is plaats voor 50 deelnemers dus wees er snel bij.

 

Gastsprekers op deze middag zijn:

 

Corrie Haverkort, Het Stiefplan

Corrie verzorgt lezingen en trainingen en is docent bij de Opleiding Stiefplan-Coach, Popelier Opleidingen. Tijdens het symposium wordt ingegaan op de vraag waarom meer dan de helft van de samengestelde gezinnen weer uiteenvalt. Waar lopen ouders en stiefouders tegen aan als zij met hun kinderen en nieuwe partner gaan samenwonen? Waarom verzetten kinderen zich vaak zo heftig tegen een stiefouder? En hoe komt het dat de stiefmoeder het na verloop van tijd vaak niet meer ziet zitten? Om te eindigen met de vraag wat de rol en positie is van de ex-partner.

 

Bjorn Verhelst, Kindbehartiger 

Kinderen uit het juridisch speelveld houden is de ambitie van Bjorn. Als professional is het van belang de rechten van het Kind te weten en hoe ermee om te gaan. Wat kan, mag en welke rollen zijn er juridisch allemaal in het speelveld van de scheiding.

 

 

 

Miriam Hopmans, YOUbuntu Veerkracht & Verlies 

Scheiden raakt verlies waardoor men tijdens en na een scheidingsproces in een rouwproces geraakt. Hoe kunt u als professional de ouder/volwassenen in dit proces ondersteunen? Het geven van inzichten in dit proces, wat er op iemand af komt qua emoties en hoe je dit kunt plaatsen kan voor veel mensen een stuk rust geven. Als professional kunt u hierin een schakel zijn. Tijdens het symposium neemt Miriam u mee in het verlies en rouwproces en geeft tips mee hoe u iemand kan ondersteunen in het herstelproces.

 

Wilt u deelnemen:

Dit symposium is heel waardevol als u:

  • Ondersteuning, diensten verleent aan ouders en/of kinderen in scheidingssituaties. Bijvoorbeeld huisarts, kindercoach, jeugdhulpverlener, praktijkondersteuner in een huisartspraktijk, wijkteammedewerker, leerkracht in basis of middelbaar onderwijs.
  • Meer kennis wilt krijgen over de mogelijkheden om op een nieuwe wijze, vanuit samenwerking en op een positieve wijze wilt ondersteunen in een scheidingssituatie
  • Wilt onderzoeken of u als professional ook een schakel kunt zijn waardoor u een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het terugdringen van het aantal complexe (vecht)scheidingen.

Wij hebben geen commerciële doeleinden en kunnen hierdoor dit waardevolle mini Symposium: “Scheiden en het (her)vinden van je krach, Schakel-Kracht” aanbieden voor slechts €45.00 per persoon (incl. Btw ), inclusief drankje/hapje.

Kennis is immers iets wat door het te delen meer wordt.

 

Locatie        : Zenter,Antwerpsestraatweg 296, 4624 JL Bergen op Zoom

Tijd                : Inloop vanaf 14.30, start programma 15.00 u.

                          Afsluiting 17.45 u met een hapje en een drankje, u heeft hier ook de gelegenheid tot netwerken en vragenstellen.

 

 

Aanmelden:

U kunt zich tot 27 oktober aanmelden. Heeft u vragen dan kunt u deze stellen via info@schakel-kracht.nl

 

 

Wilt u ook een schakel worden om zo uw cliënt beter te kunnen begeleiden?
Kom dan naar ons mini symposium
“Scheiden en het (her)vinden van je kracht, Schakel-Kracht”