Onze diensten

Jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan, wat nu.

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis die met veel emoties gepaard kan gaan. Daarom is het belangrijk om het met en voor alle partijen zo goed mogelijk te regelen. Schakel-Kracht is er om jullie voor, tijdens en na het scheidingsproces te ondersteunen.

Wij bieden ondersteuning en advies bij alle vragen die in relatie staan met de scheiding. Dit kan gaan over de afspraken met betrekking tot (een omgangsregeling met) de kinderen, de verdeling van de spullen, wat te doen met het huis of rond alimentatie. Scheiden gaat over rouw en verlies. Het omgaan met emoties of hoe je kunt om gaan met je kinderen in deze periode.

Elke traject, elke ondersteuning begint met een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we waar de behoefte ligt en onderzoeken we of Schakel-Kracht iets voor jou/jullie kan betekenen. Of het gaat om mediation, om coaching van de ouder(s) of kinderen of een combi hiervan, alles is mogelijk. Als het voor jullie goed voelt kunnen er verder afspraken worden gemaakt en kan de ondersteuning starten.

Het alles in één krachtige Schakel-Kracht pakket.
Door onze unieke samenwerking kunnen wij ook een uniek pakket bieden, het all in een krachtig Schakel-Kracht pakket. Dit pakket omvat de volledige mediation, inclusief met hier bovenop 8 gratis coachsessies waarvan 4 voor de kinderen en 4 voor de ouders. Door onze samenwerking, maar wel met behoud van onafhankelijkheid van de samenwerkende partijen, kunnen wij iedereen tijdens het scheidingsproces op maat ondersteuning bieden.

 • Support voor de kinderen zodat zij bij een onafhankelijk coach hun verhaal kunnen
 • Support voor de ouder om inzicht in zijn/haar proces te krijgen
 • Support voor de kinderen om de emoties die zij voelen te kunnen uiten en tips te krijgen
 • Support voor de ouder om zijn/haar eigen kracht te (her)vinden

Alle ondersteuning gericht op het goed, bewust en respectvol uit elkaar gaan.

 

Andere diensten voor de ouder(s) en kind(eren) in scheidingssituaties.

 • Informatie gesprek, als je niet weet of scheiden de beste optie is. Relatiemediation of door een informatiegesprek kunnen jullie onderzoeken wat voor jullie de best passende oplossing is.
 • Coaching voor de ouder om het kind goed te kunnen ondersteunen tijdens of na de scheiding.
 • Empowermenttraining voor de gescheiden ouder. Een groepstrainingen waarin alle fases van scheiden aan bod komen. Je kunt hier jouw ervaringen delen en leren van elkaar. Je krijgt handvatten om in het proces en in de nieuwe situatie er op een sterke en liefdevolle manier voor jezelf en je kinderen te zijn.
 • Wij bieden één op één coaching, waarin je inzichten krijgt over jezelf in jouw scheidingssituatie. Je werkt eraan hoe je op een passende wijze (opnieuw) de regie kan vinden. Je krijgt inzicht in jouw (belemmerende) patronen. Je leert op een constructieve manier te reageren in moeilijke situaties.
 • KIES coaching, individueel voor het kind of in groepsverband.
 • Themabijeenkomst “ouder en kind in scheidingssituatie”.
 • Themabijeenkomst “ouderschapsplan, van ontwerp tot naleven” .
 • Themabijeenkomst “opa’s en oma’s betrokken bij scheidingssituaties, wat is je rol, wat kun je doen”.
 • Voorlichting op scholen, bij gemeente en andere betrokken partijen rondom scheidingen.

Investering:
Neem gerust contact op met ons zodat we aan de hand van jouw persoonlijke wensen en situatie kunnen bepalen wat een passende investering is.